Суспільство

Понад 700 нових книжок отримала головна бібліотека Чернігівщини

До фонду Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових почали надходити українськомовні книжки, закуплені за бюджетні кошти в межах реалізації Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023–2028 роки. Про це повідомляють у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка.

Серед нових надходжень – художня, науково-популярна, навчальна література. Тут – книжки українських письменників і чудові переклади творів зарубіжних авторів, творчість класиків української літератури і сучасників. Тематика – найрізноманітніша: від ніжних жіночих романів до серйозних історичних та психологічних видань. «Льодяникові черевички», «Шоколад», «Львів. Париж. Круасани»… Які смачні привабливі назви! І тут же – «Сад Гетсиманський» Івана Багряного, «Червень 41-го. Остаточний діагноз» Марка Солоніна, «Необхідні речі» та інші літературні шедеври від «короля жахів» Стівена Кінга.

«Усього не перелічити. Та й не треба. Бо значно краще прийти в бібліотеку, взяти цілий стос книжок додому, зручно вмоститися в кріслі з чашкою чаю або кави і читати, читати, читати…
Незабаром нові книжки «поселяться» на наших полицях. Отже, чекаємо на вас, шановні читачі!» – повідомляють в установі.

Також у бібліотеці зазначають, що 700 із гаком примірників – то лише перша частина нових надходжень. Уже в дорозі ще понад 500 книжок.

«Скоро вони будуть у нас! Отже, читати – не перечитати! І це дуже добре», – наголошують у бібліотеці імені В.Г. Короленка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button