Суспільство

У «Ялівщині» вирубали дерева (Фото)

На території РЛП «Ялівщина» було вирубано 42 сухих дерева. Про це повідомив Володимир Свердлов, директор комунального закладу регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ландшафтному парку «Ялівщина» розвішують пастки для короїдів

За його словами, ще 25 листопада в рамках заходів із поліпшення санітарного стану зелених насаджень територію парку обстежила фахова комплексна комісія. За результатами обстеження та роботи комісії було складено відповідний акт на видалення 90 всохлих дерев різних порід (сосна звичайна, береза бородавчаста, плодові – груші, яблуні).

5 грудня було укладено договір на господарські роботи зі здійснення заходів щодо видалення 42 аварійних дерев та благоустрою території РЛП «Ялівщина» з КП «Зеленбуд» за рахунок залишкових коштів комунального закладу «Ялівщина».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Межам регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” бути

Протягом тижня виконувалися відповідні роботи з видалення аварійних дерев під контролем адміністрації парку, і на сьогодні роботи вже завершено.

Натомість навесні, під час весняної толоки та Міжнародного дня деревонасаджень, планується висадити десятки молоденьких сосен і берез для збереження та відтворення Ялівщини як парку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button