Суспільство

У жіночому монастирі розповіли, якою хочуть бачити «Чорну могилу»

ЧЕline вже писав про те, що чернігівка Анжеліка Агабекян на сайті Чернігівської міської ради зареєструвала петицію, в якій просить владу зробити інфраструктуру біля кургану «Чорна могила» привабливою для туристів і зручною для містян.

Петиція набрала достатню кількість голосів, тож міська влада зобов’язана її розглянути і дати відповідь. Історики, дослідники і науковці сподіваються, що вона буде позитивною – і цю територію міста реконструюють. Невдовзі тут планують проводити показові театралізовані екскурсії для туристів, а для цього потрібна красива зона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові не будуватимуть «равлика»

Зважаючи на те, що курган «Чорна могила» знаходиться біля Свято-Успенського Єлецького жіночого монастиря і тут завжди багато вірян і прочан, ЧЕline поцікавився в ігумені монастиря – матінки Нектарії, якою духовенство хотіло би бачити цю територію.

До нас їдуть багато паломників, а тому ми хотіли б, щоб територія біля кургану «Чорна могила» була якось православно оздоблена, щоб стояв хрест обов’язково, – каже матінка Нектарія. – І, звісно, парк повинен бути таким, щоб і прочани, і чернігівці могли там відпочивати, щоб лавочки стояли, я не проти велодоріжок. А взагалі, вам треба поцікавитися в православних архітекторів, що вони вас скажуть, вони краще знають, як облагородити сквер так, щоб і вірянам там було комфортно. Та в будь-якому разі на нашу думку під час реконструкції парку не зважатимуть.

Ще статті по темі

Back to top button