Суспільство

Учасники АТО проти ветеранів «Афганістану»

У Чернігові невдовзі почнуть організовувати обласний чемпіонат з активних шахів. Унікальність заходу в тому, що його учасниками будуть виключно учасники бойових дій.

Список не обмежиться тільки ветеранами антитерористичної операції. Як зазначив Сергій Романчук, директор чернігівської дитячо-юнацької спортивної школи № 1, до турніру будуть долучатися як воїни АТО, так і ветерани війни в Афганістані, а також учасники інших воєнних конфліктів.

«Основною метою заходу є не тільки популяризація гри в шахи, а й створення платформи для спілкування ветеранів, однодумців, людей, які пройшли через горнила війни. Щоб вони мали можливість відволіктися від проблем і поговорити «не тільки про війну», — сказав Романчук..

dscn0715За словами Альберта Черешка, головного спеціаліста Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, в планах його відомства після обласного чернігівського чемпіонату організувати аналогічні чемпіонати в інших регіонах, а далі провести всеукраїнський турнір.

Крім шахів, у 2017 році такі ж турніри серед учасників бойових дій проводитимуть із футболу, волейболу та веслування.

На турнір у Чернігові відбиратимуть по два учасники з кожного району, тому мінімальна кількість учасників становитиме 44 особи. Організовувати передтурнірну підготовку доручать районним комісаріатам Чернігівщини.

Також Альберт Черешко похвалився вже наявними спортивними здобутками чернігівських «атовців».

«Нещодавно наша команда «Десна» (сформована зі 169 навчального центру та Першої танкової бригади), отримала перемогу в Лізі учасників АТО з футболу. Вручення кубка буде на найвищому рівні. Вручатиме Президент України», — зазначив він.

Щодо нагород у шаховому турнірі, то призових місць буде вісім. Так переможець отримає 1 500 гривень плюс кубок і медаль. Друге місце – 1 200 гривень і медаль, а бронзовий призер одну тисячу з тією ж таки медаллю. Надалі сума призових меншатиме, і восьмий призер отримає 400 гривень.

Ще статті по темі

Back to top button