Суспільство

Учні Срібнянщини розмірковували над необхідністю Конституції (Фото)

Відповідь на це запитання шукали 25 листопада учні 9 та 11 класів Срібнянської середньої школи під час відкритого уроку на тему «Суть Конституції та її роль у повсякденному житті».

Це вже четверте заняття, що проходить у закладах освіти Чернігівщини в рамках проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій у процесі внесення змін до Конституції України» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», який реалізовується Міжнародним центром перспективних досліджень.

Основна мета лекцій та уроків – актуалізувати знання старшокласників про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного в конституційному процесі.

Учням було цікаво взяти участь в обговоренні інформаційних матеріалів щодо створення Конституції, її ролі та важливості Основного Закону в житті кожного. Дискусія про права та обов’язки, участь громадян у конституційному процесі захопила клас: кожному хотілося висловити свою думку. Міні-вікторина про знання своїх прав та обов’язків продемонструвала обізнаність старшокласників у цьому питанні.

Під час опитування «Навіщо людині потрібна Конституція» більше половини учасників відповіли: «Щоб знати свої права та обов’язки». Серед інших відповідей були й такі: «Будь-якому суспільству потрібна Конституція. Як на мене, вона потрібна щоб врегульовувати права, обов’язки людини. Пояснювати, що людина робити може, а що – ні… Це все для того, аби забезпечити мир та спокій у країні».

Багато уваги в ході уроку було приділено роз’ясненню питання участі громадян в управлінні державою та контролю за діяльністю влади.

Всі учасники отримали інформаційні матеріали про Конституцію України та пам’ятку про права і обов’язки громадян.

Ще статті по темі

Back to top button