Суспільство

Учнівство Чернігівщини реалізує проєкт від Представництва ЄС в Україні

У Чернігівському обласному педагогічному ліцеї стартував проєкт «Безпека у цифровому просторі –знаємо права, користуємось можливостями» за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».

Уже вдруге заклад освіти одержав перемогу в конкурсі проєктів євроклубів від Представництва ЄС. Минулого року це була ініціатива, присвячена темі екології. Цього року актуальною, на думку самих учнів, є тема безпеки в мережі інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція запустила проєкт СМС-інформування громадян

Не кожна дитина в Україні володіє достатнім рівнем знань щодо ризиків у цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі. Діти мають право здобувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. Тож, проєкт «Безпека у цифровому просторі – знаємо права, користуємось можливостями» допоможе стейкхолдерам дізнатися більше про свої права та вміти їх захистити,  зрозуміти, як діяти в складних ситуаціях. А також отримати поради, як критично ставитися до інформації та оточувати себе лише корисним контентом у Інтернеті.

21 травня відбулися перші інформаційні зустрічі у рамках реалізації проєкту. Вони стануть запорукою створення пам’яток «Безпека в Інтернеті», що будуть поширюватися серед шкіл Чернігівщини та мешканців області.

До учнівства з тренінгом завітала Наталія Кулікова, юристка Чернігівського громадського комітету захисту прав людини. Під час зустрічі учні й учениці змогли обговорити основні правила безпеки в Інтернеті під час користування соціальними мережами та оплатою в інтернет  магазинах. А також розмірковували над поняттям «власний щит безпеки» — хто зможе допомогти при відчутті себе в небезпеці (друзі, батьки, педагоги, екстренні служби). Тренінг викликав надзвичайну цікавість серед учнівства. Тож, сподіваємося, спілкування продовжиться.

Під час онлайн зустрічізі Світланою Тарабановою (Всеукраїнська організація «Жіночий консорціум України») учні й учениці обговорили правила безпечного знайомства в Інтернеті. А також змогли проаналізувати відеоролик«Мало знала: телефон дитячої лінії», який  був створений громадською групою «Голоси дітей» за підтримки Жіночого КонсорціумуУкраїни та Ради Європи.

До онлайн події на платформі Zoom долучилися партнерські євроклуби — Євроклуб «Сузір’я», село Леляки Баришівського району, координаторка Тетяна Лепеха та Євроклуб Diversity Ліцею імені Олени Пчілки м.Ковеля Волинської області (координаторка Вікторія Гарбуз).

Попереду – соціологічне дослідження з теми, розробка, друк та поширення пам’ятки, подальші зустрічі зі спеціалістами в цій сфері. Всіх зацікавлених запрошують до реалізації проєкту! Прямуємо разом!

Координаторка проєкту – Антоніна Федрченко, тел. 0635342703.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button