Суспільство

Україна просить Іран передати їй «чорні скриньки» літака МАУ

Українська влада просить Іран передати українським правоохоронцям бортові самописці з літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», збитого іранськими військовими.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна«.

«Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України звернулися до компетентних органів Ісламської Республіки Іран із запитом про правову допомогу, пов’язану з передачею українським правоохоронцям бортових самописців з літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який виконував рейс PS752 Тегеран-Київ та був збитий іранськими військовими.

Українська сторона вживає усіх заходів для забезпечення належного розшифрування бортових самописців та збереження доказів у розслідуванні обставин авіакатастрофи»

Посол України в США Володимир Єльченко заявив, що розслідування причин катастрофи пасажирського лайнера МАУ в Ірані буде проходити за участю компанії Boeing.

«Оскільки на сьогодні є інформація про те, що Україна отримає певний доступ до цих «black boxes», напевно, ми будемо надалі робити все спільно з фахівцями Boeing»,- сказав Єльченко.

Обов’язково вони увійдуть до складу тієї майбутньої комісії спільної, яка в ці дні створюється, яка буде складатися з тих країн, по-перше, громадяни яких загинули в цій катастрофі, і, звісно, Франція і США як виробник двигунів і виробник літака Boeing».

Нагадаємо, що Іран вирішив відправити бортові самописці зі збитого під Тегераном літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» у Францію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button