Суспільство

Українські розвідники вирахували, хто саме віддавав накази бомбити міста та села Чернігівщини

Головне управління розвідки України Міністерства оборони встановило особу російського командира, який безпосередньо причетний до авіанальотів та обстрілів населених пунктів Чернігівщини.

Йдеться про жителя Санкт-Петербурга, командувача 11-ї Червонопрапорної армії ВПС і ППО Східного військового округу зс рф генерал-лейтенанта Володимира Кравченка.

За інформацією ГУР, саме цей військовий-росіянин бере безпосередню участь у відкритому воєнному вторгненні в Україну – командує авіаційними підрозділами 11 А ВПС та ППО, виділеними до складу угруповання військ «Схід».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині під завалами виявили тіла 73 загиблих

У період з лютого по квітень 2022-го саме Кравченко керував діями підлеглих підрозділів з завдання авіаційних ударів по цивільних об’єктах на території Київської та Чернігівської областей України з використанням невиборчого авіаційного озброєння (авіабомб ОФАБ-250-270, ФАБ-500, ОФЗАБ-500), що призвели до значних жертв серед мирного населення. Зокрема, саме цими видами бомб російська авіація намагалася знищити і Чернігів.

Що цікаво, у самого генерала є двоє дорослих дітей — син та донька, але це не завадило йому віддавати накази щодо бомбардування мирних жителів та дітей. За даними пресслужби ОГПУ, станом на 17 квітня у Чернігівській області загинули 54 дитини.

Прильотів російської авіації по області було настільки багато, що обсяг збитків у регіоні встановлюються досі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button