Суспільство

Українці назвали свої найважливіші проблеми

Для українців найбільш важливими проблемами є військовий конфлікт на Донбасі, низький рівень зарплати або пенсії та підвищення тарифів на комунальні послуги.

Про це свідчать результати опитування центру «Социс», яке проводилося 8-18 грудня.

На питання «Які проблеми країни є зараз особисто для Вас найбільш важливими?» найбільше опитаних (61,3%) вказали ситуацію на Донбасі. 54,4% назвали низький рівень зарплати або пенсії і 53,1% — підвищення тарифів на компослуги.

41ee8a8-6

Інші проблеми називали значно менше респондентів. Так, інфляцію вказали 26,5% опитаних, хабарництво та корупцію в органах центральної влади – 24%, безробіття – 20,5%.

Корупцiю в судах, полiцiї, прокуратурi назвали 14,2% опитаних, недоступність якісної медичної допомоги — 12,4%, введення воєнного стану – 10,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці щасливі, але вже менше довіряють місцевій владі – результати соцопитування від «Рейтингу»

Дослідження проводилося з 8 по 18 грудня методом стандартизованого інтерв’ю «face-to-face» за місцем постійного проживання респондентів. Загалом було опитано 2000 респондентів.

Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони та тип поселення (місто/село).

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Back to top button