Суспільство

Українцям скоротили субсидію на тисячі гривень

Тривалість опалювального сезону скоротили.

Наступного опалювального сезону українцям по-іншому нараховуватимуть субсидії. В уряді переглянули та змінили систему нарахування, а також зміниться тривалість опалювального сезону.

Згідно з законопроектом від 26 квітня, у травні місяці 2017 року вступають нові нормативи на опалення. Уряд зменшив обсяги газу на квадратний метр, тепер знижка надаватиметься лише на 5 кубометрів блакитного палива, минулого сезону надавали на 5,5 кубів.

Наприклад, на площу житла в 70 квадратних метрів раніше виділяли 385 кубометрів газу, тепер громадяни отримають 350 кубів.

Період опалювального сезону

Українці, які самостійно опалюють будинок, для них опалювальний сезон скоротили на один місяць, тобто знижку надаватимуть не з 1 жовтня по 30 квітня, а тепер лише з 15 жовтня до 15 квітня відповідно.

Проте є і гарна новина. Для непрацездатних громадян збільшили площу, на яку надаватимуть знижку з 49 до 75 метрів квадратних на людину.

Переплата

Якщо невикористані кубометри газу залишились, вони просто «згорають», їх не переноситимуть на наступний період, а спишуть.

Проте це не стосується світла,води та газу, що не використовується для оплення. Переплату перенесуть на наступний період.

Джерело: Знай.юа

Ще статті по темі

Back to top button