Суспільство

Уперше в Чернігові «Я – PROFI»

Яку професію обрати, щоб потім робота приносила задоволення? Куди податися вчитися, аби здобути сучасну й актуальну освіту? Що пропонують випускникам освітні заклади Чернігівщини? Отримати відповіді на ці та інші запитання можна було 21 березня на виставці-форумі «Я – PROFI», що відбулася в Чернігівському обласному молодіжному центрі за участі фахівців обласного та міського центрів зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн профорієнтація — нова послуга від служби зайнятості

Захід подібного формату пройшов у Чернігові вперше. Унікальність його в тому, що там були представлені тільки професійні та професійно-технічні навчальні заклади області. А їх на Чернігівщині налічується 14, серед них 5 – у Чернігові. Здобувати освіту в них можна і після 9-го, і після 11-го класів, а також у дорослому віці. Наприклад, за направленням служби зайнятості. Йдеться про підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних.

На виставку-форум запросили учнів 8-11 класів, їхніх батьків і педагогів. Загалом захід відвідали близько двох тисяч старшокласників переважно з Чернігівського району та міста.

Презентували професійно-технічні заклади та запрошували дітей на навчання і викладачі, і учні, які навчаються там. Школярі мали змогу не лише почути, а й побачити, з чим матимуть справу під час навчання. Їм демонстрували відеоролики про навчальні заклади; обладнання та інструменти, на яких треба буде працювати; вироби, створені руками учнів. Ознайомитися з нюансами професії можна було під час майстер-класів. Щоправда, не одним навчанням живуть учні та студенти, і численні виступи гуртків самодіяльності – яскравий доказ цього. Жартами, піснями та танцями учні презентували професії, які здобувають, умови навчання та своє дозвілля.

Розібратися, хто є хто на сучасному ринку праці, дізнатися, які професії нині є затребуваними серед роботодавців, і зробити правильний вибір професійного майбутнього старшокласникам допомагали фахівці обласного та міського центрів зайнятості. В окремій локації всі охочі, а їх було чимало, мали змогу отримати професійні консультації щодо вибору професії та пройти профдіагностичне тестування на визначення власних здібностей і схильностей.

ОЦЗ

Ще статті по темі

Back to top button