Суспільство

Уряд має можливість знизити тарифи на електроенергію, – Сергій Кальцев

«Наш край» вимагає знизити тарифи на електроенергію для населення за рахунок постачання більш дешевої атомної енергії. Про це заявив співголова партії Сергій Кальцев.

За його словами, заява міністра енергетики Ігоря Насалика про запланований експорт електроенергії фактично свідчить про наявність у країні більш дешевої енергії, тобто є резерви для зниження тарифів і вони мають бути задіяні.

«Потенційно ми можемо продавати електроенергію до Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії. Середня ціна в цих країнах є значно нижчою, ніж в Україні. Отже продавати туди ми зможемо лише більш дешеву – атомну – електроенергію, а не вироблену на ТЕС.

Ми вимагаємо знизити тарифи на електроенергію для людей за рахунок збільшення постачання в домівки людей енергії, виробленої на АЕС», – зазначив Сергій Кальцев.

До того ж, на думку співголови «Нашого краю», уряд повинен проводити таку політику, що дасть змогу повноцінно завантажити АЕС і забезпечити українців дешевою електроенергією.

«Уряду необхідно насамперед думати про те, як покращити життя українців, а вже після цього будувати плани заробітку з продажу надлишків», – зробив висновок Сергій Кальцев.

Як повідомлялось раніше, міністр енергетики Ігор Насалик під час наради з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом заявив про можливість експорту української електроенергії на рівні 1 млрд кВт/год через наявність її надлишку на внутрішньому ринку.

За словами міністра, станом на січень профіцит потужностей із виробництва електроенергії в Україні становить 4,2 тисячі мегават, що еквівалентно чотирьом атомним енергоблокам.

unnamed

Ще статті по темі

Back to top button