Суспільство

Уряд назвав вартість нового ID-паспорта

Уряд врегулював питання надання адміністративних послуг у сферах міграції і затвердив перелік адміністративних послуг і їхню вартість, зокрема за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України.

Про це йдеться у постанові КМУ №770 від 2 листопада.

Вартість оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) й обмін паспорта громадянина України (у формі карти) за 20 робочих днів становитиме 87 грн, а за 10 днів – 174 грн.

Оформлення паспорта громадянина України вперше буде безкоштовним.

Вартість оформлення і обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон за 20 днів становитиме 253 грн, а від 3 до 7 днів – 506 грн.

Нагадаємо, від 1 листопада кожен українець може обміняти свій старий паперовий паспорт на внутрішній біометричний. Отримати такий документ можна вже з 14 років.

Після повноліття ID-картку видаватимуть терміном на 10 років. Ім’я та прізвище у внутрішньому біометричному паспорті дублюватиметься англійською мовою, а не російською.

Окрім того, до ID-картки додаватиметься номер платника податків та номер закордонного паспорта. Зазначається, що у вбудованому чипі можна буде змінювати дані. Зокрема, місце проживання та відбитки пальців.

Ще статті по темі

Back to top button