Суспільство

Уряд відкрив реєстр власників теплопостачальних компаній

Кабінет міністрів України відкрив реєстр власників теплокомуненерго в Україні та розпочав перевірки встановлених тарифів на тепло.

Про це йшлося під час засідання уряду 5 липня.

«Сьогодні ми відкриваємо реєстр власників ТКЕ по всій країні – там буде багато цікавої інформації. Міністр юстиції і Мін’юст будуть координувати роботу всіх служб по перевірці цих ТКЕ», — повідомив Гройсман.

У Міністерстві юстиції та Кабміні зазначають, що значна частина власників теплокомуненерго зареєстровані на офшорних територіях. В уряді вважають, що такі компанії навмисне завищують тарифи на тепло, а потім «виводять кошти в офшори».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд встановив граничні тарифи на послуги ЖКГ

Нагадаємо, 26 червня Кабмін обмежив тариф на теплопостачання до 1400 гривень за гігакалорію. Ті теплокомуненерго, які нараховують українцям вищі тарифи, мають знизити платіжки.

Пропозицію обмежити розмір тарифу на тепло та гарячу воду озвучили під час засідання уряду 19 червня.

«Даю доручення Міністерству регіонального розвитку та Міністерству юстиції про те, щоб винести на наступне засідання уряду (26 червня — ред.) питання про економічно обґрунтоване обмеження цін на тепло і гарячу воду в країні, яке вступить у дію з наступного опалювального сезону», — заявив тоді прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button