Суспільство

Чернігівці долучилися до акції «Україні без наркотиків – твереза молодь» (Фото)

У Чернігові сьогодні, 11 грудня, в сквері ім. М. Попудренка зібралося чимало небайдужих чернігівців, які виявили бажання долучитися до акції «Україні без наркотиків – твереза молодь». Акція передбачає виявлення місць і зафарбовування незаконних надписів із відкритою рекламою психотропних та наркотичних речовин. Серед її учасників – волонтери ЧМГО Центр духовної та соціально-психологічної реабілітації залежних від наркоманії та алкоголізму «Перемога», БО «Чернігівська МЕРЕЖА», КЗ «ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» та представники Управління патрульної поліції в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 600 пар взуття принесли в центр Чернігова: назвали моторошні цифри домашнього насилля (Відео)

Ініціатором і співорганізатором цього заходу є Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

«Такі акції дуже потрібні для суспільства, пропаганди здорового способу життя і боротьби з наркоманією. У місті є низка громадських організацій, які підтримують такі ініціативи, оскільки їхні представники пройшли шлях, зокрема, наркозалежності. А зараз вони – на передовій у боротьбі з цими «нездоровими речами», що відбуваються не тільки в Чернігові, а й по Україні. Надписи на фасадах будівель насамперед несуть загрозу здоров’ю молодому поколінню. Крім того, вони паплюжать наше місто та роблять його непривабливим. Поліція неодноразово ловила «на гарячому» й затримувала тих, хто робить такі надписи та «закладки». Якщо всі ми будемо регулярно й оперативно ці речі зафарбовувати і якщо наша молодь менше бачитиме і звертатиме на таку «рекламу» увагу, то, безумовно, це впливатиме позитивно на них», – наголосив начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Андрій Дериземля.

Принагідно він запросив усіх чернігівців, зокрема, представників ЖЕКів, ОСББ та інших управителів, які теж мають можливість це робити майже щодня, долучитися до зафарбовування незаконних надписів із відкритою «нездоровою рекламою».

Усі учасники акції ознайомилися з переліком адрес, де треба зафарбовувати такі надписи, розділилися на 10 груп і вирушили на визначені місця. За спільним рішенням, були охоплені майже всі мікрорайони міста. Для участі в акції всім її учасникам була надана фарба.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button