Суспільство

Уряд визнав спроможними 6 об’єднаних територіальних громад Чернігівщини

Уряд визнав спроможними 175 об’єднаних територіальних громад, у тому числі 6 із Чернігівщини. Відповідне рішення Кабмін прийняв у середу, 7 листопада.

Рішення стосується 52-х об’єднаних територіальних громад, в яких перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів відбулися у 2017-2018 роках (які раніше не визнавалися Кабінетом Міністрів України спроможними), а також 123-х об’єднані територіальні громади, в яких перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів відбудуться 23 грудня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина – перша у рейтингу регіонів щодо формування спроможних громад

Щодо Чернігівщини, то спроможною тепер рахується Новобасанська ОТГ, а також 5 громад, де 23 обиратимуть голів та депутатів: Киїнська, Новобілоуська, Борзнянська, Озерянська та Хмільницька.

Рішення Кабміну значить, що дані громади можуть скористатися механізмами, передбаченими Бюджетним та Податковим кодексами – державною субвенцією на формування інфраструктури.

Джерело: Об’єднання громад

Ще статті по темі

Back to top button