Суспільство

«Урядовий пряник» для нелегальних перевізників Чернігівщини

Міністерство інфраструктури України запропонувало скоротити плату за ліцензію на перевезення таксі в 10 разів – до 150 гривень. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Дмитро Роменський.

«Максимально спростити доступ нових учасників на ринок перевезень таксі, у 10 разів зменшити розмір плати за ліцензію (плата становитиме 150 гривень), легалізувати тих людей, які працюють у тіні за договором з інформаційно-диспетчерськими службами, зокрема через мобільні додатки», – зазначив Дмитро Роменський.

Як відомо, зараз – зокрема й на Чернігівщині – великою проблемою ринку перевезень є саме велика кількість тіньових перевізників.

«Величезна частина всіх перевезень таксі знаходиться в тіні, нові робочі місця не створюються, не сплачуються податки і не завжди забезпечена якість таких послуг і безпека пасажирів на належному рівні», – заявив Дмитро Роменський.

За його словами, люди, які заробляють, підвозячи пасажирів у своєму авто, повинні платити тільки податок з отриманого доходу, або єдиний податок. Але поряд зі спрощенням і дерегуляцією планується посилення контролю і санкції за порушення вимог законодавства в цій сфері.

Ще статті по темі

Back to top button