Суспільство

Уже відомо, яка буде погода на Великдень і травневі свята

До весняних свят залишилися лічені тижні – і українці вже активно планують вихідні для відпочинку та дачних робіт. Щоправда, погода може внести свої корективи в ці плани.

За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, сприятливу погоду перших чисел квітня змінять різке похолодання й опади. У більшості регіонів країни вже наприкінці цього тижня пройдуть дощі. Середня денна температура з 20-градусної знизиться до 5-10 градусів тепла за Цельсієм, вночі ж стовпчик термометра подекуди може впасти до 1 градуса вище нуля.

Синоптики очікують похолодання вже з 6-9 квітня.

«За даними синоптиків, на півночі в перший тиждень місяця буде сира погода. Удень від 9 до 16 тепла, вночі – від 1 до 7 градусів вище нуля. Потім у другій декаді місяця почнеться поступове підвищення температури», – повідомив Кульбіда.

За його словами, з 10 до 16 квітня повітря прогріється до 15-20 градусів тепла вдень і до 7-12 градусів уночі.

За даними Укргідрометцентру, в травні погода не піднесе особливих сюрпризів.

«За останні 30 років середня температура травня практично не змінювалася. Традиційно з другої половини травня фіксуватимемо наростання тепла, і середньомісячна температура по Україні становитиме від 12 до 17 градусів тепла», – зазначив Кульбіда.

Він також не відкидає можливості дощової погоди на Великдень. Загалом у квітні дощі очікуються переважно в західних, північних і центральних областях України. На Великдень, 16 квітня, також є ймовірність невеликого дощу.

А ось на травневі свята синоптики прогнозують українцям невеликі опади, але температура буде досить високою.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button