Суспільство

В Анисові завдяки школярам з’явилася Зелена сцена (Фото)

В Анисові біля місцевого ліцею завдяки учням 8 класу з’явилася Зелена сцена. Про це у коментарі ЧЕЛАЙН розповіла директор Анисівського ліцею ім. І.Франка Наталія Ігнатенко.

«Дві команди школярів із нашого ліцею торік узяли участь у конкурсі від Фонду SavED. Наші школярі завдяки цьому проєкту вчилися писати гранти, проходили навчання онлайн, їздили до Києва. І одна наша команда перемогла. Діти були дуже щасливі. Чому вирішили створити саме Зелену сцену? У нас до повномасштабного вторгнення розпочався ремонт у будинку культури, проте завершити його не вдалося. Щойно перекрили дах, як під час окупації ворог його пошкодив. У нас була і Зелена сцена, проте вона вже була старенька. Тому школярі вирішили створити нову таку сцену для всіх жителів громади. У проєкті була прописана сцена та лавки біля неї, ліхтарі, камери, але не був прописаний банер. Купити його вдалося завдяки благодійникам», – пояснила Наталія Ігнатенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові від менінгококцемії померла дитина

Сцену почали будувати на початку квітня, а вже 10 травня її відкрили. Під час відкриття сцени відбувся концерт і благодійний ярмарок, на якому місцева авторка продавала книжки, а ще всі присутні могли придбати картини, прикраси й інші вироби. Завдяки благодійному ярмарку вдалось зібрати понад 4000 гривень, які передали на підтримку ЗСУ.

Зараз школярі працюють над створенням нових проєктів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button