Суспільство

В Чернігові пройде Всеукраїнський марш за тварин

В неділю, 5 вересня о 12:00 за ініціативи зоозахисногоруху UAnimals відбудеться головна гуманістична подія країни. Мешканці усіх обласних центрів одночасно пройдуть головними вулицями своїх міст, аби привернути увагу до питання захисту тварин від жорстокості.

Пройде Всеукраїнський марш і в Чернігові, де організатором події виступить ГО «Крок до тварин».

“5 вереснявідбудетьсяВсеукраїнський марш за тварин! Чому? Бо нас дістало, що Парламент ігноруєбільшістьзоозахиснихзаконопроєктів. Нас дістало, щознущання з тварин все щепродають як розваги. Нас дістало, щоживодеріввиправдовують суди. Нас дістало, щожорстокість до тварин з кожним днем лише множиться.

Годіігноруватистражданнятварин! Годізнущань! Годіексплуатації! Годівідкладатигуманність! Ми не маємо права мовчати й шукативиправдання для бездіяльності” — каже засновник гуманістичного руху UAnimals Олександр Тодорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концерт і дискотека просто неба: в Острі з розмахом відзначили День міста (Відео)

Нагадаємо, що Всеукраїнський марш за тварин проходить із 11 основними вимогами:

  1. Заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях.
  2. Заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг.
  3. Заборона створення і функціонування притравочних станцій.
  4. Відмова від використання живих тварин для тестування косметики, парфумерії та ін.
  5. Розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності.
  6. Заборона хутрових ферм;
  7. Сприяння припиненню діяльності живодерів-догхантерів.
  8. Припинення програм масового вбивства безпритульних тварин у містах України.
  9. Внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України.
  10. Чітке визначення права власності на тварину та позбавлення такого права в результаті жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників.
  11. Сприяння створенню зоополіції та запровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами.

“ Кожна така подія дає надзвичайний поштовх у боротьбі за захист тварин, законодавчому регулюванні та свідомості людей. Наразі Чернігів займає досить сильні позиції в зоозахисті України. Ми ніколи не втомлюємось повторювати – все починається з відповідальності. Прийти на марш означає підтвердити своє прагнення до гуманного цивілізованого суспільства. Тож приєднуйтесь!” — каже одна із із організаторів маршу в Чернигові та член ГО «Крок до тварин»  маршу в Чернігові Яна Тулупова

Марш у Чернігові відбудеться 5 вересня о 12:00 і стартуватиме від перехрестя вулиціІвана Мазепи та пропекту Миру, збір навпроти в парку навпроти пі церії «Базис», далі буде рухатися по проспекту Миру до скверу ім. М. Попудренка. Слідкувати за новинамимаршу у Чернігові можна на сторінці івенту https://www.facebook.com/events/307137551054838

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button