Суспільство

В історичній будівлі Ніжина розпочато ремонтні роботи

8 серпня міський голова А. Лінник перевірив стан виконання ремонтних робіт щодо перенесення художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського до ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського Г. Дудченко доповів про виконану роботу. Зокрема в приміщенні замінили весь електричний кабель, проведено роботи з відновлення стін і підлоги.

Про це повідомляють у пресслужбі Ніжинської міськради.

Розповів, що всі приміщення будівлі будуть задіяні, в одному буде літературна світлиця, інша буде присвячена діяльності видатних історичних постатей Ніжина, хол ділитиметься на умовні секції, залежно від характеру та розміру виставок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичне звалля: цінні артефакти, які може втратити Чернігів після реконструкції Валу

Геннадій Дудченко повідомив, що під час ремонтних робіт було з’ясовано, що частина будівлі зведена ще у ХVІІІ ст., а добудова, в якій було кілька класів, – у ХІХ ст. Оглянули всі внутрішні приміщення школи та фасад будівлі, який також потребує ремонту, звернули увагу на першочерговість відновлення фундаменту.

Міський голова, запевнив, що поетапно виділятимуть кошти з міського бюджету для перенесення художнього відділу краєзнавчого музею та відновлення історичної спадщини.

Я відомо, відділ був розміщений в історичній будівлі, яка свого часу належала родині Макарових. У цьому приміщенні видатний земляк Микола Гоголь прочитав свої перші твори, про що зазначено на меморіальній дошці фасаду споруди.

08082019_muzei2

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button