Суспільство

За несвоєчасне подання декларації посадовця притягнуто до адміністративної відповідальності

Постановою Ічнянського районного суду від 16.07.2018 р. визнано вину колишнього начальника фінансового управління Ічнянської районної державної адміністрації у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельний барон Атрошенко: рекордні гектари мера Чернігова

Державний службовець, посада якого відповідно до ст. 6 Закону України «Про державну службу» належить до посад категорії «Б», після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, без поважних на те причин несвоєчасно заповнила на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, за формою, що визначається НАЗК, а саме подала таку декларацію 29.03.2017, хоча її звільнено 20.02.2017.

За такі дії суд наклав на правопорушника стягнення у виді штрафу – 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн).

Подальша робота триває.

Джерело: Прокуратура міста Прилуки

Ще статті по темі

Back to top button