Суспільство

В. о. мера Чернігова у Франції нестиме олімпійський вогонь із посібником російських окупантів

26 липня у Франції стартують Літні Олімпійські ігри 2024. На це міжнародне спортивне дійство вирушив і в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

«Окрім участі у відкритті Олімпійських ігор, маю робочу зустріч з мером французького міста Сен-Дені. Цей захід сприятиме налагодженню партнерських відносин між нашими містами. Також планую зустрічі з європейськими партнерами щодо допомоги у відновленні Чернігова та підготовки міста до зими, що є нашою головною потребою. Регіон Іль де Франс, до якого входить місто Сен-Дені, взяв опіку над Чернігівщиною, тому це гарна нагода поспілкуватися особисто з тими, хто допомагає країні та місту», — зазначив на своєму телеграм-каналі Олександр Ломако.

Утім в. о. міського голови Чернігова чомусь приховав від широкого загалу цікаві деталі цієї поїздки.

Джерело з Чернігівської міської ради поділилося з нашою редакцією копією листа від мера міста Сен-Дені Метью Анотана до Олександра Ломако. В листі, серед іншого, французький мер зазначає, що Олександр Ломако буде нести олімпійський вогонь разом із Сергієм Бубкою. Саме так, мова йде про видатного спортсмена і, за інформацією журналістів-розслідувачів, пособника російських терористів Сергія Бубку.

Як відомо, проти Сергія Бубки відрите кримінальне провадження за підозрою у пособництві державі-агресору. Як повідомляє Бігус-інфо, родинна компанія Сергія Бубки – «Фірма Монблан», де він значиться співвласником разом зі своїм братом Василем, під час повномасштабної війни Росії проти України офіційно зареєструвалася в Росії та почала офіційно співпрацювати з окупантами.

Тоді було відомо про три контракти на понад 800 тисяч рублів. За ці гроші «Фірма Монблан» продала пальне окупантам з Росії та безпосередньо в так звану «ДНР». Ще точніше – фірма Бубки продала талони на пальне, які можна використати на заправках «Монблану». Їх як мінімум 6, і вони усі працюють на окупованій Росією території України – у Донецьку та по області. Це не єдиний задокументований факт співпраці з окупантами.

Більш детально про бізнес Сергія Бубки з окупантами можна прочитати ТУТ.

https://www.youtube.com/watch?v=-Z3gagtOeZE&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fbihus.info%2F&source_ve_path=MjM4NTE

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button