Суспільство

В обласній лікарні відкриють кабінет МРТ

На Чернігівщині триває модернізація закладів охорони здоров’я. В обласній лікарні від сьогодні запрацював сучасний кабінет магнітно-резонансної томографії. Це дає можливість забезпечити в медзакладі точну діагностику, щоб надалі вчасно та якісно лікувати хворих.

Медобладнання придбане за кошти обласного бюджету на суму 40,4 мільйона гривень. На відкритті кабінету МРТ були присутні керівники області та міста.

Про це повідомили у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Наталія Романова зазначила: – Розвиток медичної галузі неможливий без впровадження нових технологій. Надзвичайно важливо, що обласна лікарня впродовж останніх років системно осучаснюється. На це спрямовуються значні кошти з обласного бюджету. Все задля того, щоб пацієнти мали можливість отримати якісні доступні медичні послуги. Відкриття кабінету МРТ – ще одна значуща подія для медичної галузі області.

Варто зазначити, що суттєво покращилося матеріально-технічне забезпечення практично всіх відділень обласної лікарні.

За останні три роки закуплено медапаратури й обладнання на суму понад 80,3 мільйона гривень за рахунок місцевого бюджету. Крім того, залучено майже 20,3 мільйона позабюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячій лікарні в Чернігові подарували новий медичний апарат

Нагадаємо, в медзакладі майже два роки працює сучасне ангіографічне обладнання у складі відділення інтервенційної кардіології та радіології. Це дає змогу проводити різноманітні складні діагностичні та лікувальні втручання на судинах усіх органів і систем організму, зокрема на серцево-судинній системі, судинах нижніх кінцівок, судинах головного мозку та шиї, судинах внутрішніх органів. Кардіологічна служба лікарні з травня минулого року працює в ургентному режимі, цілодобово надаючи допомогу хворим з інфарктом міокарда з усієї області.

За цей час проведено 430 коронароангіографій, 170 стентувань коронарних артерій, 255 ангіографій нижніх кінцівок та сонних артерій, імплантовано 55 електрокардіостимуляторів тощо. Завдяки придбаному найсучаснішому ендоскопічному та лапароскопічному обладнанню значно розширився спектр малоінвазивних оперативних втручань.

Такі операції проводять в отоларингології, урології, ортопедії, мікрохірургії ока, хірургії органів травлення, торакальній хірургії, гінекології. Офтальмологи обллікарні здійснюють мікрохірургічні операції на органах зору, ортопеди-травматологи – ендопротезування колінного та кульшового суглобів, нейрохірурги – надскладні оперативні втручання на головному мозку та периферичній нервовій системі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button