Суспільство

В онкодиспансері запрацював кінотеатр під відкритим небом

У Чернігівському обласному онкологічному диспансері 21 червня запрацював кінотеатр під відкритим небом. Локація знаходиться в парковій зоні, праворуч від приймального відділення. Відтепер щовечора о 20:00, якщо дозволять погодні умови, у кінотеатрі транслюватимуться улюблені пацієнтами фільми. Стартував кінопоказ з «Весілля у Малинівці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лінійний прискорювач в онкодиспансері – радіаційно безпечний

У кінозалі замість стільців − тюки із сіном, замість кока-коли пацієнти смакують екологічно чисту питну водичку. У планах − розширення “кіношного” раціону соками, зеленим чаєм та галетним печивом, тому що свіже повітря та природа завжди наганяють добрий апетит.

Як зазначив головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, кінотеатр відкрили в межах створення екологічного майданчика – території дозвілля для пацієнтів. Про його створення йшлося ще у вересні минулого року.

«Ідея створення такого своєрідного куточка − необхідність. Однією зі складових на шляху до оздоровлення є моральний стан пацієнта. А оскільки вагома частка людей, що лікуються в нас, мешкає в сільській місцевості, то ми вирішили додати задумці, так би мовити, сільського, такого звичного для них колориту», – озвучив своє бачення ситуації Валерій Зуб.

Ще статті по темі

Back to top button