Суспільство

Лінійний прискорювач в онкодиспансері – радіаційно безпечний

Дозиметричні вимірювання на предмет цілісності й надійності від рентгенівського та іншого іонізуючого випромінювання лінійного прискорювача і комп’ютерного томографа проведені 23 травня. Нове променеве обладнання розміщене в новозбудованому корпусі радіологічного відділення Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, яке відкрили 11 травня.

Про це ЧЕline повідомили в Чернігівському обласному онкологічному диспансері.

Вимірювання здійснювали експерти науково-виробничого підприємства «АНАЛІТТЕХЦЕНТР», у складі якого атестована лабораторія на багато видів діяльності, зокрема й на проведення дозиметричних вимірювань.

Як зазначив директор «АНАЛІТТЕХЦЕНТРУ» Віктор Тисленко, впродовж проведення робіт перевищень норм, передбачених законодавством, не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В онкодиспансері почав працювати лінійний прискорювач – 4 червня безкоштовно пролікують першого пацієнта

«Зауважень із радіаційної безпеки на предмет захисту навколишнього середовища нема. Все збудовано на підставі розрахунку захисту, який проходив експертизу в Державній інспекції ядерного регулювання tomograf_-may[1]України та одержав позитивний висновок, що є доказом того, що все виконано, згідно з нормативами. Ми несемо відповідальність, ми ставимо свої підписи», – зазначив фахівець.

Усі ми розподіляємося стосовно рентгенівського випромінювання на три категорії:

А) особи, які здійснюють управління комп’ютерним томографом та лінійним прискорювачем і, відповідно, іншими засобами, що генерують рентгенівське опромінення;

Б) особи, які працюють поряд із цим обладнанням, але не мають стосунку до експлуатації;

В) населення та люди, які жодного стосунку до експлуатації лінійного прискорювача не мають.

За словами фахівців, для категорії В норма становить не вище 13 мікрорентген/год.

 

Ще статті по темі

Back to top button