Суспільство

В Україні хочуть перевірити знання студентів-медиків

Кабінет Міністрів може погодити рішення про проведення в Україні міжнародного моніторингового дослідження знань студентів-медиків.

Про це повідомляє Освіта.ua. 

У відомстві зазначають, що відповідне рішення Кабінету Міністрів України дозволить провести міжнародне моніторингове дослідження якості вищої медичної освіти, за допомогою якого можна буде співставити рівень підготовки українських студентів-медиків з міжнародними стандартами.

Зазначене моніторингове дослідження відбувається у багатьох країнах світу та розробляється іноземною агенцією – Національною радою медичних екзаменаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 96-річна студентка Зінаїда Цеброва навчається в університеті на Чернігівщині

Планується, що таке дослідження пройдуть українські студенти-медики четвертих курсів 2018/19 навчального року. На проведення цього іспиту в Державному бюджеті на 2018 рік закладено близько 21 млн грн.

«Моніторингове дослідження є потужним інструментом для оцінки сучасного стану медосвіти, а його результати не вплинуть на успішність студентів поточного навчального року і не можуть стати приводом для виключення студентів з університетів», – наголошують у МОЗ.

Також у відомстві зазначили, що наразі немає об’єктивних причин для відтермінування рішення про проведення такого дослідження в Україні.

«Так само немає підстав для різного роду побоювань з боку керівників ЗВО і викладачів: це дослідження є додатковим інструментом, щоби виявити можливі прогалини і поліпшити якість навчання», – наголосили у Міністерстві охорони здоров’я.

Ще статті по темі

Back to top button