Суспільство

В Україні оновили літню військову форму для жінок: Міноборони показало фото

Міністерство оборони України представило модель костюма літнього польового для військовослужбовиць, яка отримала найбільшу кількість позитивних відгуків після проведених випробувань в одній із військових частин ЗСУ.

Під час створення лекал форми були враховані антропометричні дані жінок (будова плечей, грудної клітини, талії та стегон), а також зауваження і пропозиції українських військовиць, зазначили у міністерстві.

«Куліска на кітелі, завдяки якій жінка може відрегулювати зайвий об’єм тканини на спині. Вкорочений кітель та розрізи по боках для зручності нахилів та присідань. Еластична стрічка під колінами, яка дає можливість зменшити ширину штанини. Завищена лінія талії в штанах з “тунельним” поясом, який передбачений у разі зміни об’ємів талії військовослужбовиці, наприклад, вагітності на ранніх термінах», — розповіли військові, які брали участь у дослідній експлуатації.

За словами жінок, нова спідня білизна — універсальна, з високою посадкою, вона гарно тягнеться й тримає форму.

Після затвердження нормативно-технічної документації та зразків-еталонів буде здійснена закупівля літньої жіночої військової форми.

Участь у нараді з питань розробки костюма літнього польового для військовослужбовців-жінок та жіночої білизни під головуванням заступника міністра оборони України Дениса Шарапова взяли представники Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, громадської організації «Смілива Україна», громадської ініціативи Forma Two і вітчизняних виробників – ТОВ «МІК», ПП «АЛЛЕН БІЗНЕС» та ПАТ «Трикотажна фабрика “РОЗА”».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button