Суспільство

В Україні створять реєстр сертифікатів ЗНО

Реєстр застосовуватиметься під час вступної кампанії до вишів.

В Україні створять реєстр ЗНО. Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України. Зазначений реєстр формуватиметься на підставі відомостей та даних, внесених до Єдиної державної електронної бази з питань освіти Українським центром оцінювання якості освіти.

Документом визначено, що реєстр сертифікатів ЗНО міститиме відомості про номер сертифікату, рік проходження зовнішнього незалежного оцінювання, а також результати учасника тестування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі Чернігова йдуть на канікули

Планується, що реєстр застосовуватиметься під час вступної кампанії до вишів. Зокрема,  при реєстрації електронного кабінету для подання заяв на участь у конкурсному відборі  вступник зазначатиме інформацію про власний сертифікат. У разі якщо інформація, зазначена абітурієнтом про сертифікат ЗНО, не збігатиметься з інформацією, що міститься у реєстрі, вступник не зможе завершити реєстрацію або створення електронного кабінету.

Зауваження та пропозиції до проекту Положення про реєстр сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання можна надсилати до Міністерства освіти до 26 жовтня 2018 року за адресою: [email protected].

Ще статті по темі

Back to top button