Суспільство

В Україні учителів навчатимуть надавати першу допомогу

В Україні стартував проект, який навчатиме педагогів навичкам надання першої допомоги.

Як показує досвід, на жаль, не всі педагоги можуть якісно надавати першу допомогу постраждалій дитині. Власне, і серед українців не так багато тих, хто справді знає, що потрібно робити в екстрених ситуаціях, коли людське життя знаходиться на межі, пише vseosvita.ua.

До прикладу, в австралійських школах не допускають вчителів, які не мають документів, що підтверджують вміння надавати першу допомогу, тобто, йдеться про сертифікати про проходження тренінгу BLS чи CPR.

У Норвегії учні молодшої та середньої школи впродовж року проходять від 2 до 4 занять з основ першої допомоги. Інструктор BLS від організації «Захисту Патріотів» Микола Коробенков переконаний, що, насамперед, потрібно навчити педагогів і батьків надавати першу допомогу: Не варто руйнувати авторитетність і наділяти учня знаннями, яких не має вчитель.

Це не значить, що дітей не потрібно навчати взагалі. Потрібно, але спочатку на прикладі батьків та вчителів. На час перебування в школі, свою відповідальність за безпеку дитини батьки делегують вчителям. Першим, хто в разі потреби допоможе дитині, є вчитель. І від його дій може залежати її здоров’я та життя. Офіційні джерела запевняють, що всі вчителі підготовані до надання першої допомоги в разі необхідності, але наш власний досвід показує, що актуальне навчання пройшли одиниці.

Джерело: newformat.info

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button