Суспільство

В Україні вводять нові пенсійні посвідчення

Віднині «Ощадбанк» починає випуск електронних пенсійних посвідчень та обмін пенсійних карток на такі посвідчення. Видають їх безкоштовно, виключно за зверненням клієнта.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний.

«Важливо: неотримання такого посвідчення не призведе до неотримання пенсії. Першими посвідчення отримують пенсіонери – переміщені особи», — йдеться у повідомленні.

Як з’ясувалось, переміщені особи, переселенці є не тільки першими в отриманні посвідчень, а й єдиними на цей час. На місцях не знають, коли таку заміну можуть зробити звичайні пенсіонери.

Про це повідомив начальник відділу платіжних карток Дмитро Манукян.

«Отримати такі картки можуть виключно переміщені пенсіонери, а не переселенці, які мають соціальну допомогу. Головна мета електронних пенсійних посвідчень – фіксування, чи дійсно пенсіонер є переміщеною особою. Однією з основних переваг нових посвідчень буде те, що це будуть одночасно і посвідчення, і платіжна картка», — відзначив Дмитро Манукян.

За даними сайту Ощадбанку, для отримання електронного пенсійного посвідчення пенсіонерам-внутрішньо переміщеним особам необхідно звернутися до двох установ, маючи при собі відповідні документи. Спершу прийти до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та написати заяву на виготовлення посвідчення.

Потім через місяць звернутись до відділення Ощадбанку, зазначеного в заяві й укласти з Ощадбанком договір, отримати нове посвідчення й одразу активувати його в касі.

Ще статті по темі

Back to top button