Суспільство

В Ялівщині розвішують будиночки для кажанів (Фото)

Так само як і деякі птахи, у деревах знаходять сховище кажани. Через вирубку лісів кількість таких природних сховищ для них зменшується.

На відміну від птахів, кажани не будують гніздівель. Вони використовують готові сховища у старих дуплястих деревах, на горищах і в підвалах. Особливо наші кажани полюбляють дупла з круглим входом, зроблені дятлами. Деякі види рукокрилих оселяються у будинках, поруч з людиною.

Працівники комунального закладу «РЛП «Ялівщина» вирішили допомогти тваринам, виготовивши та встановивши будиночки для них на території регіонального парку. Подібні штучні сховища для кажанів вже давно користуються популярністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мавп’яча віспа: Всесвітня мережа охорони здоров’я оголосила це захворювання пандемією

Будиночки для рукокрилих (іноді називають дуплянки) вішають групами, одразу по 2-3 одиниці, вздовж доріг, берегових ліній, захисних лісосмуг. Користь від такого «гуртожитку» полягає в тому, що разом самицям легше зігріти своїх дитинчат в періоди похолодань, а також ощадливіше витрачати власну енергію. Зазвичай вони народжують 1-2 дитинчат на рік.

Розвішувати будиночки можна у будь-яку пору року. Підвішувати їх необхідно достатньо високо (не менше 3 м), щоб туди не могли дістатися хижаки.

На території парку розміщено шість будиночків для кажанів. Вони стійкі, добре тримають потрібну температуру.

Нагадаємо, що всі види наших кажанів є корисними тваринами, які харчуються комахами-шкідниками у нічний період доби.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Департаменту екології та природних ресурсів
Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button