Суспільство

«В’язні багатоповерхівки»: Ломако доручив Пригарі оперативно вирішити проблему в будинку по проспекту Перемоги

Ми вчора повідомляли про те, що у Чернігові в одній із багатоповерхівок по проспекту Перемоги вийшов із ладу ліфт. Фактично половина жителів цієї дев’ятиповерхівки – люди похилого віку і вже кілька днів вони перебувають у заручниках ситуації, що буквально унеможливлює їхнє повноцінне життя в будинку.

Нещодавно тут згорів двигун ліфта, утім, ремонтувати його ніхто не квапиться.

Сьогодні, 19 березня, це питання підняли на щотижневій нараді у Чернігівській міськраді.

«Дійсно є така ситуація. Вийшов з ладу ліфт у будинку по Перемоги, 92. Вартість ремонту близько 50 тисяч гривень. Але у цього будинку перерозхід 112 тисяч гривень. У 2018 році робили якийсь ремонт, тому має той будинок перерозхід. Нема в них грошей. Там 44 квартири. Треба людям трохи більше, ніж по 1000 гривень скидатися. Будемо проводити збори», — прокоментував ситуацію керівник КП «Деснянське» Віктор Пригара.

«Це неприйнятно, щоб це питання місяцями вирішувалося. Там половина жителів – люди похилого віку і ви пропонуєте, щоб вони півроку пішки на вищі поверхи піднімалися? Терміново вирішіть це питання. Запустіть ліфт. Вам вирішувати, де взяти кошти. Або я тоді підкажу. Позичте кошти з іншого будинку, чи зменште премії адмінперсоналу. Але ліфт запустіть. Доповісте мені», — зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Ще статті по темі

Back to top button