Суспільство

Вчителька з Чернігівщини потрапила до ТОП-50 кращих

Вчителька з міста Сновськ Алла Єрмоленко потрапила до ТОП-50 кращих вчителів премії Global Teacher Prize Ukraine, організатором якої виступає портал «Освіторія». Вона – одна з двох вчителів із Чернігівщини, які потрапили до цього почесного списку. Друга – вчителька з Чернігова Людмила Безсмертна.

Матеріали на конкурс подавалися до 1 серпня. ТОП-50 було оголошено 15 серпня. Нагородження ще попереду – 3 жовтня в Києві, коли буде обрано переможця. Переможців обирає журі, до складу якого входять представники Міністерства освіти, відомі педагоги, представники ЗМІ тощо.

Що стосується Алли Єрмоленко, то до березня цього року вона була просто вчителем історії та правознавства, після цього стала директором сновської ЗОШ №1, продовжує викладати. Розповідає про участь у конкурсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчитель зі Сновщини понад 30 років створював унікальну «галерею слави» (Відео)

«Подавали дуже багато чого. Так, заповняли анкету, зазначали інформацію про досягнення учнів. До речі, мої учні мають дев’ять дипломів у Малій Академії та 15 дипломів на обласному рівні, переможці олімпіад тощо. Також писали про особисті досягнення. Так, я кандидат наук, вчитель-методист, двічі перемагала в обласному конкурсі «Вчитель року», маю понад 80 друкованих праць. Надсилали напрацювання, розробки уроків, різні проєкти. Писали есе «Дистанційна освіта», міркування «Як підвищити престиж професії вчителя» тощо. Багато чого треба було скомпонувати і подати», – говорить Алла Єрмоленко.

Можливу причину, чому вона потрапила до ТОП-50, називає її особливості викладання уроків.

«У мене розроблена власна методика викладання історії. Це насамперед робота з джерелами інформації в поєднанні з інформаційно-комунікативними технологіями. Урок проходить так, що монолог вчителя зведений до мінімуму. Діти опрацьовують джерела інформації, серед яких я більше приділяю увагу візуальним джерелам – відео, карти, картинки, малюнки тощо. Також діти самі роблять висновки на основі отриманої інформації», – розповідає вчителька.

Почуття від потрапляння до почесної «п’ятдесятки» Алла Єрмоленко описує так:

«Мабуть, це подолання ще однієї сходинки в професійному зростанні. Чесно кажучи, я не очікувала. Там було 733 учасники з усієї країни… і потрапити до ТОП-50… Я дуже рада!»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button