Суспільство

«Велике будівництво» на Чернігівщині: що вже зроблено

25 серпня у Чернігівській ОДА відбулася нарада щодо реалізації програми Президента України «Велике будівництво» в області.

В рамках програми «Велике будівництво» в області реалізуються проєкти з будівництва та капітального ремонту 15 інфраструктурних об’єктів, ремонтуються та відновлюються дороги, а також проводиться модернізація приймальних відділень у дев’яти лікарнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батуринську фортецю у 2021 році реконструюють за програмою “Велике будівництво”

Петро Гармаш, начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, розповів про реалізацію проєкту EMERGENCY, в рамках якого відбувається капітальний ремонт приймальних відділень у дев’яти лікарнях. З них у шести розпочалися будівельні роботи, в інших проводяться підготовчі роботи. За темпами виконання лідерами є Новгород-Сіверська районна лікарня та Прилуцька міська лікарня. Днями має підписати угоду з підрядником Бахмацька лікарня.

Представники громад, на території яких реалізовуються 15 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та спортивних об’єктів доповіли про стан готовності об’єктів. У Носівці, Прилуках та Корюківці школярі підуть до оновлених шкіл. У Бобровиці та Ніжині завершуються капітальні ремонти дитячих садочків. Завершений ремонт у дитячому садочку в селі Черешеньки, що у Коропському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина у Топ-5 за темпами реалізації Програми “Велике будівництво”

Над проєктом дитячого дошкільного закладу «Сонечко» у Сосниці працює шість бригад будівельників. На сьогодні, близько 65 % робіт виконано, відкриття планується на кінець вересня. Також наприкінці жовтня планують відкрити садочок у Мені, через зміну підрядника роботи були відтерміновані.

Щодо будівництва та реконструкції спортивних об’єктів, то ці проєкти реалізуються відповідно до встановлених термінів або випереджаючи їх.

Учасники наради також обговорили хід виконання дорожніх робіт та їх відповідність встановленим графікам. За словами Богдана Кривенка, начальника Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, виконання робіт понад 50%.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button