Суспільство

«Велике будівництво»: реконструкція мосту через річку Лисогір (Фото)

Наприкінці травня цього року на автодорозі Н-07 Київ — Суми — Юнаківка міст через річку Лисогір поблизу села Олексинці був закритий на реконструкцію. Стару споруду розібрали повністю. Зараз підрядник забиває палі під опори нового мосту.

Прослужив мостовий перехід через Лисогір більше ніж 50 років. Його експлуатаційний стан — 4-й, тобто передаварійний. Довжина — 46 метрів, матеріал — попередньо напружений залізобетон.

У процесі реконструкції мостову споруду оновлять повністю, відповідно до сучасних норм навантаження та безпеки дорожнього руху.

Підрядна організація — ТОВ «ШБУ-77».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонтується ділянка траси Н-07 поблизу Прилук (Фото)

Об’їзд місця проведення ремонтних робіт здійснюється по тимчасовій дорозі, зведеній паралельно до старого мосту. Триватиме реконструкція орієнтовно до жовтня 2021 року.

Наразі на території Чернігівської області на трасі Н-07 Київ — Суми — Юнаківка в процесі реконструкції три мости через р. Удай, міст через р. Лисогір, шляхопровід через залізницю біля м. Прилуки. На мосту через Удай біля с. Манжосівка роботи майже завершені, на мосту через Удай біля с. Переволочна споруджується тимчасова об’їзна дорога. Поблизу Прилук, у зв’язку з реконструкцією на мосту через Удай та шляхопроводу через залізницю, дорога закрита для проїзду.

Нагадаємо: на виконання програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році на Чернігівщині планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, капітально оновити 9 мостів і 5 — реконструювати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button