Суспільство

Весняні канікули: які потрібні документи для поїздки з дитиною закордон

Плануючи весняні канікули, радимо завчасно потурбуватися про наявність у вас паспорту для виїзду за кордон, а особливо наявність їх у ваших дітей, оскільки це є однією із умов для перетину кордону.

Звертаємо увагу, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити з самого народження! Термін виготовлення документу займає до 20 робочих днів, а у терміновому порядку до 7 робочих днів.

весняні_канікули

Для того, щоб оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон для дитини одному із батьків необхідно:

1.     Зареєструватися в електронній черзі на сайті ДМС України за посиланням  https://bit.ly/2HROYqX

2.     З’явитися до територіального підрозділу, який вказаний в смс повідомленні при реєстрації в онлайн-черзі з відповідним пакетом документів, а саме: паспортом громадянина України одного з батьків,  свідоцтвом про народження дитини (паспортом громадянина України у вигляді ID картки для осіб, які досягли 14-річного віку) та квитанцією про сплату послуги. У разі оформлення закордонного паспорту дитині, що не досягла 12 річного віку, може бути подано 1 фотокартку розміром              10х15 см для внесення відцифрованого відображення особи шляхом сканування.

3.      Стан виготовлення документу можна перевірити за посиланням https://bit.ly/2wufSiQ

Звертаємо увагу, що при досягненні 16 річного віку дитина може самостійно звернутися для отримання даної послуги та надати спеціалісту лише паспорт громадянина України у вигляді ID картки та квитанцію про сплату послуги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button