Суспільство

Вибори в Озерянській ОТГ проходять із порушеннями

*Актуально

Перші місцеві вибори в Озерянські​й ОТГ (Варвинський район), що проходять сьогодні, мають порушення виборчого законодавства. Про це повідомив голова виконкому Чернігівської обласної організації ПП «Наш край» Юрій Музика.

За його інформацією, прізвища кандидатів від однієї з політичних сил не внесено у виборчі бюлетені. Комісія їх зареєструвала, однак до бюлетенів їх не включили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні перші та додаткові вибори в ОТГ Чернігівщини

«Вибори відбуваються з порушенням, у бюлетенях немає жодного кандидата від однієї з політичних партій, а це обмежує права виборців на вільне волевиявлення», — сказав він. Юрій Музика додав, що також були спроби не «допустити» на вибори і представників «Нашого краю», але через суд це порушення усунули. Кандидати від «Нашого краю» є у виборчих бюлетенях. Між тим, відсутність представників однієї з партій, на його переконання, не дозволяє назвати голосування вільним і демократичним.

На думку Юрія Музики, фактично у громаді зірвано вибори. «Такі дії не дозволяють встановити волевиявлення громади, тому суд має визначити легітимність результатів, а винні у зриві — мають компенсувати витрати на перевибори», — переконаний він.

Як повідомлялося, у Чернігівській області п’ятьом представникам партії «Наш край» Озерянська сільська виборча комісія безпідставно відмовила у реєстрації кандидатами у депутати сільської ради на місцевих виборах 30 червня. Мотивацією відмови стало те, що нібито відсутня реєстрація районного партійного осередку.

Партія «Наш край» оскаржила дії виборчої комісії у суді. Суд скасував постанови Озерянської сільської виборчої комісії щодо відмови у реєстрації та зобов’язав комісію зареєструвати кандидатами у депутати представників політичної сили. Сільська виборча комісія виконала рішення суду і зареєструвала кандидатами у депутати Озерянської сільради представників «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button