Суспільство

Від початку липня викрито 44 порушення правил рибальства

Чернігівський рибоохоронний патруль від початку липня виявив 44 порушення правил рибальства, серед них 33 грубі порушення (із застосуванням заборонених знарядь лову) за ч.4 ст.85 КУпАП, 4 порушення любительського рибальства за ч.3 ст.85 КУпАП, 1 порушення, пов’язане з незаконним продажем риби. Крім того, складено шість актів вилучення безгосподарного майна.

Нараховано збитків, завданих рибному господарству України, на 25,9 тис.грн, вилучено 73,6 кг незаконно добутої риби та 87 одиниць заборонених знарядь лову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: «Водночас азарт і добрий відпочинок», – чернігівський рибалка про хобі

Щодо виявлених фактів грубих правопорушень і незаконного продажу водних біоресурсів складено протоколи про адміністративні правопорушення та спрямовано до районних судів Чернігівської області для притягнення правопорушників до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Так, минулого тижня під час рибоохоронного рейду водоймами Чернігівського району державні інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля затримали мешканців м.Чернігів і с.Дніпровське Чернігівського району, які за допомогою двох зяберних сіток встигли виловити 33 екз. плітки, 12 екз. окуня, 1 екз. синця. Інцидент стався на р. Дніро поблизу с.Дніпровське.

Правопорушники за свої протизаконні дії заплатять штраф і компенсують збитки, завдані рибному господарству України в розмірі 3 094 грн.

Рибоохоронний патруль Чернігівщини просить небайдужих громадян повідомляти про порушення рибоохоронного законодавства на телефони «гарячої» лінії»: 0991121344 та (0462) 937557.

Джерело: Чернігівський рибоохоронний  патруль

Ще статті по темі

Back to top button