Суспільство

Від самоварів до зупинок у Мені: історія художника Володимира Лавського (Фото)

Менянин Володимир Лавський оновлює старі автобусні зупинки по Мені, розмальовує роздягальні на пляжі. «Менщина» вирішила більше дізнатися про майстра:

«Навчався я у Глухівському художньому училищі на декоратора-оформлювача. Працював у Березні, розписували електросамовари в 90-х роках. Мабуть, у кожному домі наші самовари є. З Тули привозили, ми розписували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менянин оздобив зупинки громадського транспорту

Потім, після розпаду Радянського Союзу, художня майстерня закрилася. Працював і в Росії, і в Польщі. Тепер у Києві охоронцем працюю.

Працюю два тижні, а два тижні вдома. От мені і запропонували з міськради, поки вдома, помалювати. Хто мене знає, тому відомо, що я малюю. Фарбу, все інше купили. Складнощів особливо не було: що на маленькій площі малювати, що на великій. Відійшов, подивився пропорції – та й малюю. Сюжети вибирав з інтернету, погоджували з міськрадою.

Після зупинок почали телефонувати люди, просити їм удома розмалювати. Хто ворота, хто кафе в селі. Але це літня, сезонна робота. Взимку не помалюєш. А часу зараз нема. На роботу треба ж їхати. А зараз дощі підуть – і робота зупиниться.

Хотіли велику зупинку в Остречі розмалювати. Видно буде по погоді. Може, через два тижні після роботи приїду, то морози будуть».

Джерело: Менщина

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button