Суспільство

Відеоновини по-менськи: стартував проєкт «Громада сьогодні»

Світ не стоїть на місці. Тож сучасні умови потребують нових підходів до багатьох справ, зокрема інформування людей про те, що відбувається у громаді. Тож у Менській громаді вирішили подавати новини по-новому і вже вийшов перший випуск проєкту «Громада сьогодні».

Ролі журналістів приміряли на себе працівники міської ради та комунальних підприємств. І, за відгуками людей, перший випуск відеоновин вийшов цілком пристойним, людям сподобалося.

Варто зазначити, що телебачення в Мені ніколи не було, але бажання йти в ногу із часом є.

«Це наразі тільки старт. Утім, усе закрутилося не дуже спонтанно. Про відеоновини думали ще до повномасштабної війни. Під час вторгнення ворогів на Чернігівщину було не до цієї справи. Але ось нарешті вирішили спробувати. Обладнали телестудію, зібрали новини, які є, і змонтували. Це новий формат подачі інформації у вигляді відеоновин. Також розглядаємо ще варіант, аби робити радіоконтент. Щоб люди отримували інформацію з різних джерел і були більш обізнані про те, що відбувається в громаді. Бо не кожна людина має можливість сидіти в інтернеті, тож зможе послухати новини по радіо. Але якщо ці включення стануть щоденними, то, зрозуміло, що для цього треба більше підготовки», – у коментарі для ЧЕline зазначив секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко.

Менські новини нині виходять на YouTube-каналі, а потім їх поширюють по різних місцевих сайтах і соцмережах. Поки що «Громада сьогодні» – це тижневий випуск новин. Тобто про головне, що сталося в громаді за тиждень, заходи, які провела міська рада, й актуальні теми та проблеми, які цікавлять людей.

Надалі всі причетні до «Громади сьогодні» плекають амбітні плани, щоб у подальшому проєкт став не щотижневим, а щоденним, аби підсумовувати всі найважливіші події, що сталися впродовж дня.

«До речі, до великої війни у нас був активний ще один ресурс – під назвою «Інший ракурс». Ті самі новини, але про цікавих людей Менщини. І нині хочемо знову почати знімати відео про таких людей, бо під час війни наші люди відкрилися по-новому. До того ж, місцеві мають знати, хто в нашій громаді живе, чим займається», розповів Юрій Стальниченко.

Наразі ж телестудію для роботи над проєктом обладнали в Будинку культури. Перший випуск відеоновин зробили за три дні.

Ведуча новин – педагог-організатор із місцевої школи, директора будинку культури також можна побачити в першому ролику, зокрема розповідає, секрети, як смачно засолити огірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійцям із Чернігівщини потрібна допомога

«На сьогодні активно над відеоновинами працюють, мабуть, троє людей. До роботи завзято долучилася начальник відділу культури. По суті, під її координацією все оце відбувається. Вони вчора вже збиралися своєю редакційною колегією, подивилися план заходів, які в громаді відбуваються, чим люди цікавляться і вже форматують наступний випуск. Сьогодні навіть дещо знімають», сказав Юрій Стальниченко.

Надалі під час монтажу відеоновин планують використовувати відеонарізки, зроблені із заходів, що відбуваються в громаді.

«Кожен заклад знає: якщо проводять якийсь захід, то обов’язково відеонарізочку треба зробити. Щоб надалі редактор новин міг її використати. Із цим проблем нема, бо кожен заклад хоче, щоб його діяльність була висвітлена. Тому, думаю, справа набиратиме більших обертів», вважає пан Юрій.

І що найголовніше в нинішній час – на проєкт ще не витратили жодної копійки.

«Поки все, що використали для підготовки першого випуску новин, у громаді було. До того ж, зйомки можна робити навіть на звичайний телефон або фотоапарат з можливістю відеозйомки. Освітлення можна легко налаштувати. А студія – це кімнатка, завішана однотонною тканиною. Ноутбук потужний, щоб можна було форматувати відео, є. На сьогодні все потрібне для роботи маємо», запевнив секретар Менської міської ради.

Успіх першого випуску новин заохочує авторів працювати ще самовідданіше. Бо місцеві новини для жителів громад – завжди найцікавіші.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button