Суспільство

Відома письменниця з Чернігівщини у свій день народження поділилася творчими й особистими планами

У відомої української письменниці, нашої землячки з Михайло-Коцюбинського Олени Печорної сьогодні – день народження. Водночас у неї нині й робочий день. Ось тільки він не такий, як зазвичай, адже свою улюблену вчительку та класну керівницю душевно привітали шестикласники.

«Вишикувалися у ланцюжок із кульками від шкільних воріт і до кабінету. Я така щаслива й радісна. Тож працюємо й отримуємо такі класні результати. І дітки щирі, усміхнені.

Ось у п’ятий клас прийшла на урок, а вся дошка замальована привітаннями. Кажу: «Дітки, Олена Вікторівна буде цілий урок читати, а як же навчання?».

Відверто кажучи, робота з дітьми забирає багато ресурсів, але в такі хвилини, як сьогодні, розумієш, що все не дарма.

І власні дітки ростуть. То я щаслива дружина, мама й подружка», – у коментарі для ЧЕline зазначила Олена Печорна.

Вона розповіла, що нині просто насолоджується життям і працює вчителем літератури в Михайло-Коцюбинському ліцеї.

«Такий період, що працюю з дітками. Я з бібліотеки йшла поступово. Мабуть, роки два була просто сумісником. Лишалася в бібліотеці за основним місцем роботи, а в нашій гімназії, яка з січня нинішнього року стала Михайло-Коцюбинським ліцеєм, поступово викладала. А потім усвідомила, що варто зважуватися. І навіть жартувала, що ніколи не кажіть «ніколи». На творчих зустрічах я ж розповідала читачам, що отримала щеплення від педагогічної діяльності. Аж, як виявляється, життя цікаве і непередбачуване. Бо сама усвідомлено зробила вибір на користь педагогічної праці. Поки цікаво. А там далі буде видно. Може, ще чогось захочеться. Але це буде в майбутньому. А поки Олена Вікторівна звучить солідніше, ніж просто Олена Печорна», – розповіла іменинниця.

За вчителюванням не забуває письменниця і про творчість. Щоправда, каже, що новий задум наразі тільки зріє. Та й ідея майбутньої книжки змінюється і трансформується. Відповідно до задуму, мала б бути підліткова книга. Але нині авторка вже розуміла, що писатиме для дорослих читачів, але про підлітків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома письменниця Олена Печорна написала чергову книжку

Поділилась літераторка і приємними моментами, які нещодавно пережила.

«Запрошували мене до Чернігова в гості. Десятикласники 31-ї гімназії давали відкритий урок за моєю книжкою «Фортеця для серця».

Тому життя багатобарвне. І треба нам всім намагатися помічати яскраві промінчики і на них зосереджуватися», – переконана Олена Печорна.

Серед її найближчих планів – зустріти весну, дочекатися перших квітів, весняного сонечка. Тобто щодня жити.

«Нинішній зимовий період також особливий, ще будемо за ним сумувати. Бо мить сьогодення пролітає, ми її не відчуваємо, а потім дивимося на фотографії і думаємо: оце й було щастя.

Також серед планів завершити навчальний рік, піти у вчительську відпустку. І нарешті, можливо, буде трішки більше часу для творчості. Щоб з головою зануритися у цей процес», – сказала вона.

У своєму житті кожній людині треба знаходити місце не тільки для роботи, а й для приємних моментів, які надихають і дарують позитивні емоції.

«Минулого року ми в Чорноморську були, Україною мандрували. Є мрія в Карпатах побувати. До речі, поки хворіла, «намандрувалося», раджу всім. Віртуально побувала в різних куточках світу й України, зокрема у Карпатах. Побачила там цікаві місця. Тож гори кличуть, хоча ще не знаю коли. Я хотіла б восени, але специфіка роботи така, що це – навчальний рік. А мені здається, що золото листя і смереки мають у цю пору бути дуже гарними.

Також маю своє особливе місце сили. Це Голубі озера. Ми туди з наметами, гамаками приїжджаємо дикунами. Від води і сосен я там «підзаряджаюся» енергією. Там моя атмосфера. Також на Снов виїжджаємо. І просто можна увечері вийти надвір, сісти і петуніями своїми та трояндами помилуватися. Головне – проживати кожну мить на всі 100%. Що вона нам дарує, те й приймати. А дарувати може різне. Ми ж розуміємо, що не можемо сховатися від новин, які є, від світу. Але отримуємо з вдячністю від життя все, що є. Головне – мудрості нам усім, сил, любові, взаєморозуміння, взаємопідтримки. Єдність, відчуття від серця до серця – це нині найголовніше», – вважає Олена Печорна.

У святковий день редакція ЧЕline приєднується до всіх теплих і щирих слів, адресованих іменинниці, і зичить  Олені Печорній міцного здоров’я, успіхів у всіх особистих, професійних і творчих починаннях та мирного неба над головою! З нетерпінням очікуємо на нові книжки!

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button