Суспільство

Відомий чернігівський мандрівник перетнув кордон 51-ої за рахунком країни (Фото)

Вчора, 19 травня, відомий чернігівський мандрівник Олександр Волощук перетнув кордон Парагваю, який став його 51-ю країною. Про це чернігівець повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Перед цим, 17-19 травня, мандрівник перебував у північно-східному «кутку» Аргентини — провінції Місьонес, куди наприкінці ХІХ століття масово переселялись українці з Австро-Угорської імперії, створивши там своєрідну неофіційну українську «автономію» на теренах аргентинських субтропіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський мандрівник знайшов у Аргентині унікальний пам’ятник

«Головним містом Місьонеса є 325-тисячний Посадас, де мене прийняв голова української громади Юрій Баланда. Він допоміг влаштуватися на два дні при жіночому монастирі сестер-василіанок, а голова Української Греко-Католицької Церкви в Аргентині єпископ Даніїл (Козлінський) організував для мене автомобільну екскурсію по провінції. Зокрема, я відвідав міста Апостолес і Сан-Хосе, більшість населення яких складають українці, побачив плантації мате, відвідав найстаріший український цвинтар Місьонеса і найпершу українську ж церкву провінції», — ділиться враженнями Олександр Волощук.

У Парагваї чернігівський мандрівник на кілька днів зупинився при українському православному храмі.

Ще статті по темі

Back to top button