Суспільство

Відомий на Чернігівщині гончар Олег Луцук – про нову локацію у Стольному та благодійний майстер-клас

Гончаря Олега Луцука на Чернігівщині знає багато хто, адже він відкритий до спілкування, постійний учасник усіх творчих заходів і майстер-класів, а також створює купу різноманітних виробів із глини.

Нинішні реалії життя такі, що всі як і чим можуть підтримують наших військових. Не стоїть осторонь і Олег Луцук. Нещодавно він провів гончарний майстер-клас для дітей, на якому діти підзарядилися позитивними емоціями і вдалося назбирати грошей на підтримку ЗСУ.

«Майстер-клас відбувся у будинку культури, зібрались дітки. Півтори годинки чи трохи більше вони послухали розповідь про гончарство і самі спробували ліпити. Зібрали 2150 гривень, які одразу після майстер-класу були передані Олексію Прищепі, нашому місцевому волонтеру і спільноті Менщина HELP АТО (ООС). Олексій ще з 2014 року допомагає військовим. Я йому абсолютно довіряю. Він краще знає, куди гроші треба, адже має запити від військових.

Я раніше сітки робив, кікімори для військових, нині немає звернень, то поки не роблю. Тому допомагаю в інший спосіб нашим бійцям», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Олег Луцук.

А нещодавно він усіх заінтригував повідомленнями, що невдовзі у Стольному з’явиться нова гончарна локація, куди зможуть приходити і діти, і дорослі, аби познайомитися з гончарним мистецтвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині провели благодійний ярмарок

«Я змінив місце роботи. Звільнився з Менської станції юних техніків, бо у приміщенні, де в школі розміщувалася моя майстерня, нині облаштували укриття. То умови для роботи і занять із дітьми стали не дуже сприятливі.

Щойно вирішив звільнитися, з’явились пропозиції перейти у відділ культури, і на сесії міськради вже передано приміщення у Стольному на баланс відділу культури. І тепер майстерня розташовуватиметься у самісінькому центрі села – в одному приміщенні зі старостатом і поштою, доволі зручне приміщення з окремим входом. Діти будуть тільки в плюсі від цього», – розповідає Олег Луцук.

Нині всі турботи пана Олега – про облаштування нової локації. Роботи ще чимало.

«Потрібно, щоб приміщення більш-менш презентабельне було, косметичний ремонтик, встановити стелажики, столики. Треба електрику підключити і  опалення найближчими днями, бо вони відключені були. І щойно цей пазл складеться, тоді й почнеться все найцікавіше.

Тягне мене займатися гончарством постійно, вибірково не вдається. Тому то щось ліплю, то майстер-класи проводжу, яких надзвичайно багато – майже до середини березня вже кожні вихідні розписані», – зауважив гончар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На будинках Чернігова з’явилися нові мурали

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото Олега Луцука

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button