Суспільство

Відпочинок в Карпатах: популярні спа-процедури

Карпати — це не лише красиві пейзажі, чудові умови для активного відпочинку та смачна кухня, але й ідеальне місце для оздоровлення. Саме тут, серед чарівних гірських лісів, туристам пропонують широкий вибір процедур для відновлення сил та розслаблення. Давайте ближче розглянемо, що таке спа відпочинок в Карпатах і які процедури варті вашої уваги.

Користь спа-процедур

Про переваги спа-процедур відомо з давніх-давен. Ще за часів греків і римлян люди знали про цілющі властивості бань. Сьогодні кількість і якість оздоровчих процедур значно збільшилась і підвищилась. Вони допомагають:

  • розслабитися;
  • зняти стрес;
  • поліпшити кровообіг;
  • позбутися больових відчуттів у м’язах та суглобах.

Окрім того, спа-процедури сприяють покращенню стану шкіри, відновлюють її еластичність і повертають здоровий вигляд. Це чудовий спосіб повернути фізичне та психічне здоров’я, завдяки чому ви зможете насолоджуватися активним відпочинком у горах.

Найпопулярніші процедури у Карпатах

Існує багато способів відновлення тілесного та психологічного здоров’я.

Баня на дровах

В Карпатах бані найчастіше побудовані зі справжніх карпатських смерек. Під впливом високих температур у повітря потрапляють фітонциди — корисні речовини, які сприяють підвищенню імунітету, захищають від застуди та сприяють нормалізації роботи серцево-судинної системи. Окрім того, масаж шкіри дубовими віниками сприяє виведенню токсинів з організму, покращенню стану шкіри, активації кровообігу й обміну речовин.

Карпатський чан

Одна з найбільш популярних оздоровчих процедур в горах. Для її проведення використовують лікарські трави та гірську воду, яку нагрівають в спеціальній ємності, виготовленій з чавуну. Спа-відпочинок в чані сприяє нормалізації роботи серцевої і респіраторної систем. Така процедура є профілактикою безсоння. Вона заспокоює та позбавляє стресу.

Хамам

Батьківщиною хамаму є Туреччина. Температура повітря в ньому не перевищує +60 °С, тому дія парової бані доволі м’яка. Водні процедури проводяться на спеціальних лежаках, прикрашених мозаїкою. Обов’язкова частина хамаму — пінний масаж, шкіра після якого стає м’якою, зволоженою та гладенькою. Тому варто відвідати хамам на початку відпустки, особливо якщо вона запланована на літо. В такому разі засмага, яку ви можете отримати біля басейну, лягатиме рівномірно.

Басейн

Для одних людей басейн — це можливість повернути гнучкість і силу своєму тілу. Для інших — розвага, яка дозволяє весело провести час з друзями чи рідними. Плавання у воді покращує кровообіг і допомагає натренувати м’язи. Також плавати рекомендовано при підвищеному кров’яному тиску, хворобах хребта та суглобів.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button