Суспільство

Відверта зустріч: у Сновську відбувся захід для молоді «Розмова про ЦЕ. Секс-просвіта» (Фото)

Секс у житті підлітків, як сірники в руках дитини. Якщо всі дорослі навколо кричать про те, що секс – це погано, огидно та брудно, це не означає, що підлітки не ризикнуть перевірити і довести цим, що вони вже дорослі. Але від незнання вони припустяться багато помилок (незаплановані вагітності, домашні аборти, сексуальне насильство, пошкодження статевих органів під час сексуального дебюту), але не розкажуть про це батькам через страх.

Натомість сексуальна просвіта розповідає про те, що таке здорові стосунки, і про те, як їх побудувати, про те, як прийняти себе, свої емоції та почуття, як говорити про свої бажання і те, що бажання – важливі. Тож у Сновську вирішили не гаяти час, а, навпаки, запросити підлітків і молодь на захід, присвячений темі взаємин між чоловіками та жінками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Доносити правдиву історію та розвінчувати радянські міфи»: цілі Прилуцького краєзнавчого музею (Фото)

«Це проєкт, що складається з двох заходів, присвячених сексуальній освіті молоді. Ми живемо в дуже динамічному світі, де підлітки доволі рано починають цікавитися питаннями сексуального життя. І це нормально. А наше завдання полягає в тому, щоб заповнити прогалини в їхніх знаннях і надати ресурси для пошуку правильної та достовірної інформації про все, що стосується цього аспекту.

Перший захід у нас уже відбувся в суботу. Він був більш такого загального напряму. Його проводила тренер Людмила, яку ми запросили з Чернігова.

Попри таку доволі делікатну тему, молодь поводилася активно, хлопці та дівчата ставили різноманітні запитання, брали участь у дискусії, що, власне, підтверджує: наша молодь зацікавлена у питаннях власного здоров’я та власної безпеки.

І ось наступної суботи в нас планується другий захід, що буде присвячений більш конкретній темі – питанню контрацепції та інфекцій, що передаються статевим шляхом. Знову ж таки ми запрошуємо тренера з Чернігова, який також розмовлятиме з нашою молоддю на цю тему», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Ірина Єрмоленко, комунікаційний менеджер ГО «Лампа» і волонтер у молодіжному просторі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Молодіжний простір САМ

Ще статті по темі

Back to top button