Суспільство

Війна, день п’ятий: звернення голови Чернігівської ОДА

Війна. Чернігівщина. День 5. Лише найважливіше.

Перше. Бої за Чернігівщину тривають. Ворог відзначається особливою цинічністю: нелюди виганяють мешканців із власних будинків у Седневі; ставлять жінок і дітей як щит у колону своєї техніки в Михайло-Коцюбинському; громлять «градами» спальний район Чернігова біля гіпермаркету; а також село Киїнку, де лише, наголошую, ЛИШЕ житлові будинки. Є жертви…

Однак ЗСУ робить свою справу: знищують колони ворожої техніки й тих, хто веде її на нашу землю. Тероборона: вправно працює з ДРГ.

ДСНС дістає людей з-під завалів, медики надають допомогу… Усі на своїх місцях. А ще в нас надійний тил. Звичайні мешканці міст і сіл вчасно інформують, а інколи самі знешкоджують ворожу техніку; везуть їжу та речі першої необхідності туди, де це потрібно насамперед.

Що варто знати цивільному населенню.

Ми координуємо роботу продовольчих магазинів, наразі їх забезпечують продуктами зі складів. Так само з аптеками. Частина з них працює. Адреси цих закладів – на сайтах місцевих органів влади та у повідомленнях голів громад у Фейсбуці. Уже є маршрути доставки продовольства та ліків до Чернігова та інших міст за будь-яких сценаріїв. Наголошу, що і в цей час треба мислити раціонально. Тож не накопичуйте продукти вдома, вони можуть зіпсуватися, хоч зараз десь комусь дуже потрібні. Пам’ятайте про комендантську годину. Хто може тримати зброю в руках, приєднуйтеся до ТрО. А всі інші можуть теж можуть допомагати: дослухатися до інструкцій, дбати про себе та тих, хто цього потребує. Попереду, ймовірно, ще одна складна ніч. Однак ми готові. Залишайтеся в укриттях чи в безпечних місцях квартири. Ми обов’язково зустрінемо сонце над нашою українською Чернігівщиною.

Ще статті по темі

Back to top button