Суспільство

Військових-теоретиків покличуть до армії та в АТО

В Україні в 2017 році призиватимуть на військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів і раніше не служили.

Про це заявив заступник начальника головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Марк Андрусяк.
За його словами, офіцери запасу нестимуть службу зокрема і в зоні АТО, проте після відповідної підготовки.
«Ми плануємо цього року провести такий призов офіцерів на військову службу. Такий вид служби називається «військова служба за призовом осіб офіцерського складу», — сказав Андрусяк і додав, що термін служби становитиме 18 місяців. Стосовно таких призовників діятимуть норми про збереження за ними робочого місця і зарплати.

Як зазначив чиновник, закликаючи на службу «офіцерів-строковиків», Генштаб має намір укомплектувати таким чином первинні офіцерські посади. Також військове командування очікує, що частина офіцерів, які пройшли службу, згодом укладе контракти з ЗСУ.

«Ми плануємо проводити призов офіцерів запасу щоквартально. Приблизно перший набір буде в лютому місяці», — зазначив Андрусяк.

Начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов уточнив, що в 2017 році планується призвати близько 4 тисяч офіцерів запасу. Під призов підпадають особи до 43 років, які раніше не проходили військової служби.

Ще статті по темі

Back to top button