Суспільство

Військовий авіазагін Ніжина прийняв делегацію з Бразилії

Керівництвом ДСНС України, зокрема головою Держслужби з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним і його заступником Русланом Білошицьким було ініційовано зустріч між делегацією Федеративної Республіки Бразилія та українськими представниками ДСНС.

У складі іноземної делегації до України прибули Марія Ферраз — регіональна координатор Бразильської агенції з питань співробітництва в країнах Латинської Америки, Карибського басейну та Східної Європи, Анна Ескалера — проектний менеджер Бразильської агенції з питань співробітництва, Алан Араужо — голова Спеціалізованого командування Корпусу воєнізованої пожежної охорони округу Бразилія та Фабіо Сілва — начальник відділу міжнародних зв’язків цього ж відомства.

Від ДСНС участь у заході також взяли керівництво Департаменту реагування на надзвичайні ситуації, Департаменту ресурсного забезпечення, а також Головного управління ДСНС у місті Києві.

Під час зустрічі Микола Чечоткін розповів представникам делегації про діяльність ДСНС на усіх етапах реформування, а також про виклики для підрозділів, що були спричинені російською агресією на сході України.

Крім того, сторони обговорили питання щодо започаткування співпраці між спорідненими службами, зокрема можливості підписання Меморандуму про співробітництво в галузі боротьби з пожежами у лісах і на об’єктах міської інфраструктури, а також під час проведення пошуково-рятувальних операцій. «Ми зацікавлені в підписанні Меморандуму. Тим паче, маємо вже достатньо напрацьованого досвіду, яким можемо поділитися», – зазначив Микола Чечоткін.

У рамках свого п’ятиденного візиту іноземна делегація також ознайомилася з роботою єдиного в Україні Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, що дислокується в Ніжині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому році зарплата працівників ДСНС має зрости на дві тисячі гривень

Командир авіазагону Іван Коробка ознайомив з роботою свого загону та провів екскурсію по території. Делегація була приємно вражена професійністю команди, зважаючи на специфіку цієї складної роботи. Тож ніжинські МНСники зможуть передати Бразилії достойний досвід.

Також делегація відвідала Ніжинську дитячу хореографічну школу, музей Рідкісної книги та багато цікавих місць Ніжина. Галина Тимошенко, незмінний директор Ніжинської хореографічної школи, особисто провела екскурсію для поважних гостей. Олександр Морозов, директор музею Рідкісної книги, розказав присутнім про заснування музейної колекції книг, а також продемонстрував гордість музею, результат невтомної, кропіткої праці багатьох ніжинських волонтерів та особисто Олександра Морозова – музейну кімнату видатного ніжинського мореплавця Юрія Лисянського.

Завершальним етапом екскурсії була демонстрація та розповідь музейного працівника Романа Желєзка про видатний навчальний заклад України та зокрема Чернігівщини – Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя.

Ще статті по темі

Back to top button