Суспільство

Влада повинна не допустити відключення тепла взимку, – депутат облради

*Актуально

«Нафтогаз» заявляє, що на сьогодні 127 компаній-виробників тепла не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків. Загалом заборгованість контрагентів, що отримують газ від «Нафтогазу» на пільгових умовах, становить 62,2 млрд грн. За словами депутата Чернігівської облради від партії «Наш край» Лариси Осадчук, наявність таких масштабних боргів перед зимою створює реальну загрозу для побутових споживачів залишитися без тепла. «Нафтогаз» уже неодноразово демонстрував, що може піти на порушення мораторію та відключати від опалення об’єкти соціальної інфраструктури, навіть навчальні заклади та поштові відділення», – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теплогенеруючі компанії пропонують гріти дитсадки кондиціонерами

Уряд Гройсмана допустив відключення Сміли, Шепетівки, Кривого Рогу. Цього разу «Нафтогаз» попереджає навіть Київ. Вимкнення столиці продемонструє повний непрофесіоналізм нової влади – її нездатність навести лад навіть там, де сама перебуває.

За даними ЗМІ, на Чернігівщині вісім теплогенеруючих підприємств не включені до реєстру споживачів газу жодного постачальника, що ставить під загрозу своєчасний початок опалювального сезону в регіоні. Серед причин не отримати газ для підприємств: по-перше, велика заборгованість за спожите паливо; по-друге – неприведення вузлів обліку до нових вимог Кодексу газорозподільчих систем; по-третє – неоснащення котелень приладами дистанційної передачі даних. Дві останні причини відіграють не менш важливу роль, ніж заборгованість.

Приладами дистанційної передачі даних в області не оснащені приблизно 570 бюджетних організацій – шкіл, дитсадків, інтернатів, лікарень та ін. Хоча роботи ці мали бути завершені до 1 травня 2019 року.

«Нова влада повинна не допустити відключення споживачів узимку, повторюючи помилки правління Порошенка. Перша зима стане тестом на спроможність уряду Гончарука гарантувати громадянам задоволення базових потреб», – вважає Лариса Осадчук.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button